ads

Breaking News
recent

AfRICAN SPICES

 Nigeria is a blessed Nation its culture,tradition are all very unique , Its food are sumptuous and appetizing to eat today we shall be looking at a few common spices common in a Nigerian home
1)LOCUST BEANS(IRU IN YORUBA,OGIRI OR UGBA IN IIGBO
At first locust beans has an unpleasant smell and its look is not so different when wet it brings out a unique aroma in the taste of local soups like EWEDU and also has lot of health benefits.

2)NEGRO PEPPER(YORUBA-Eeru;HAUSA-KIMBA;IGBO-UDA)


Its  is a long black seed pods which has an aromatic blend of flavour.To be honest when cooking pepper soup this spice most go in

3)AIDEN FRUIT(YORUBA-ARIDAN; EFIK-UAYAK)
This is a long, curved brown pod with a path on its middle one part is woody and the other filled with soft sugary pulp which is aromatic and oilyoily, it is added on pepper soup together with the Negro pepper

4lLEMON GRASS (HAUSA - TSAURE; IGBO -ACHARAEHI ;YORUBA-KORIKO OBA)
Lemon grass is an herb used for its fragrant aroma and mild taste.It can be added to pepper soup ,yam pottage and for local soups

5)TURMERIC(YORUBA-ATA ILE PUPA;HAUSA-GANGANAUM)
Turmeric is part of the ginger family ,tumeric is a local spice used for culinary and posses powerful medicinal benefits.








No comments:

Powered by Blogger.